Toimitus- ja käyttöehdot | Mithu

Toimitus- ja käyttöehdot

Voimassa 04.01.2020 alkaen

Mithu Oy (Y-tunnus 2647578-4) myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvolisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan ostoskorin kautta. Tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, tilatut tuotteet ja toimituskulut. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää voimassa olevan sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksupalveluntarjoaja (5.10.2021 alkaen)

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com 

Myyntialue

Tällä hetkellä verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle.

Toimitusaika

Tilaukset (varastotuotteet) pyritään toimittamaan postiin 2-7 arkipäivän aikana (talvikaudella 1.12-31.4 toimitusajat saattavat olla hieman pidempiä). Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet verkkokaupasta, mutta jos jokin tilaamasi tuote on loppu, ilmoitamme tästä välittömästi. Tilaukset pyritään toimittamaan täydellisinä. Mikäli jokin tuote on pitempiaikaisesti loppu ja emme pysty saamaan sitä kohtuuajan kuluessa lisää, tilaus voidaan toimittaa osissa.

Ennakkotilauksissa toimitusaika vaihtelee 2-4 viikon välillä.

Peruuttamisoikeus

Asiakkaalla on kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän peruuttamisoikeus syytä mainitsematta. Mithu Oy ei vastaa peruutuksesta syntyvistä palautuskustannuksista vaan ne määräytyvät postin hinnaston mukaisesti.

Peruuttaminen pitää tehdä ilmoittamalla siitä etukäteen Mithu Oy:lle täyttämällä tilauksen mukana saapuva peruutusilmoitus tai muulla selkeällä tavalla kuten sähköpostitse osoitteeseen info@mithu.fi. Peruutusilmoitus on tehtävä viimeistään 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta tai sopimuksen tekemisestä. Jos peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, peruuttamisilmoituksen voi tehdä vielä ensimmäisenä arkipäivänä. Tavara on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen postista ei riitä. Asiakkaan vastuulla on tarvittaessa näyttää, että ilmoitus on tehty. Asiakkaalla on oikeus ilmoittaa peruuttamisesta myös ennen tavaran toimittamista.

Asiakkaan on pidettävä vastaanottamaansa tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä, jotta hänellä on oikeus peruuttamistilanteessa saada maksamansa summa kokonaan takaisin.

Asiakas voi avata tai purkaa pakkauksen menettämättä peruuttamisoikeutta: tarkastaakseen tavaran ominaisuudet ja toimivuuden sekä tutustuakseen tavaraan samaan tapaan kuin myymälässä. Mikäli asiakas ottaa tuotteen käyttöön hän vastaa tuotteen arvon alenemisesta joka on aina 100%.

Maksusuoritus palautetaan ensisijaisesti alkuperäisessä maksusuorituksessa käytetyllä maksutavalla maksunvälityspalvelu Paytrailin kautta. Maksunpalautus suoritetaan viivyttelemättä palautuspaketin vastaanotettuamme.

Viallisen tuotteen palautus

Kaikista palautuksista on aina sovittava kauppiaan kanssa etukäteen. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla osoitteesta info@mithu.fi. Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samaan uuteen nimikkeeseen. Kauppias ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole ensin sovittu kauppiaan kanssa. Kauppias ei lunasta postiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset

Valitettavasti posti huolellisesta pakkaamisesta huolimatta ei aina onnistu kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän takia on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa.

Mikäli lähetys on vaurioitunut postin kuljetuksessa, tee HETI vahinkoilmoitus postikonttoriisi. Ota myös yhteys kauppiaaseen, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta.

Loppunut tuote

On aina olemassa pieni mahdollisuus, että tuote pääsee loppumaan ennen tiedon kirjautumista varastoon. Tälläisessä tapauksessa otamme yhteyttä asiakkaaseen sähköpostitse sopiaksemme jatkotoimenpiteistä. Asiakas voi valita haluaako jälkitoimituksen, peruuttaa tilauksen tai vaihtaa tuotteen toiseen.

Ylivoimainen este

Mithu Oy ei vastaa ylivoimaisesta esteestä (lakko, työnsulku, lakko, työsulku, raaka-aineiden puute, viranomaistoimenpide tai muu myyjästä riippumaton ylivoimainen este) johtuvista viivästymisistä tai vahingoista eikä viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista. Tilaajalla ei ole oikeutta vaatia tämän johdosta vahingonkorvausta.

Huomioitavaa käsinvalmistetuista tuotteista

Suuri osa Mithu- verkkokaupan tuotteista on valmistettu käsityönä. Tästä johtuen tuotteiden väreissä saattaa esiintyä luonnollista vaihtelua tai tekstiilien ja nahkatuotteiden pinta tai painojälki ei ole mekaanisen yhtenäistä.

Tälläiset virheet eivät automaattisesti merkitse valmistusvirhettä. Toivomme, että asiakkaamme arvostavat tuotteessa näkyvää valmistajansa kädenjälkeä. Virheellisen tai postissa vioittuneen tuotteen saa luonnollisesti palauttaa ehdoitta.

Yhteystiedot

Mithu Oy

Ämmäläntie 74

15680 Lahti

Kaikissa tilauksiin liittyvissä asioissa tavoitat meidät seuraavasti:

– Sähköpostilla osoitteesta info@mithu.fi

– Puhelimella numerosta 0400922150

Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilausta tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Mithu Oy käsittelee asiakastiedot täysin luottamuksellisesti.