Mithun tarina | Mithu

Mithun tarina

Mithun tarina

Mithu on huolellisesti ja suurella sydämellä valittujen nepalilaisten perheyritysten, järjestöjen ja reilunkaupan toimijoiden käsityönä valmistamia aarteita. Kaikkia aarteiden valmistajia yhdistää halu tehdä ympäristöstään parempi paikka elää meille kaikille.

Mithu on saanut nimensä rakkaan isosiskon, didin, mukaan. Mithu huolehtii, tukee, rakastaa ja nostaa jaloilleen olosuhteista riippumatta.

Mithun tarina sai alkunsa nepalilaisen Manojin ja suomalaisen Heidin tavatessa Kathmandussa viime vuosikymmenen puolella. Pian nuoripari jo asui Suomessa sovittaen kahta erilaista kulttuuritaustaa yhteen ja miettien miten työllistää luku- ja kirjoitustaidoton maahanmuuttaja yhteiskunnassa joka perustuu itsenäiseen tiedonhakuun.

Kuten liian monella nepalilaisella lapsella, Manojilla ei ollut mahdollisuutta kouluttautua lapsuudessaan muutamaa vuotta pidempään. Sen sijaan hän oppi soittamaan jumaltenkin soittimeksi kutsuttua jousisoitinta sarangia viettäesään lapsuutensa päivät köyhässä Gandharba muusikkokastin kylässä.

Monet eteläaasialaiset siskomme ja veljemme kamppailevat päivittäin tienatakseen riittävästi rahaa kohtuulliseen toimeen-tuloon, lastensa koulutukseen, terveydenhuoltoon, huolehtiakseen vanhuksista ja sairaista läheisistään. Erityiseti omasta yhteisönsä tukiverkosta ”tippuneet” ihmiset jäävät monesti ilman minkäänlaista turvaa ja valtion puolesta sitä on heikosti tarjolla. Kuten me kaikki tiedämme kohtuullinen toimeentulo mahdollistaa meille elämän, jossa voimme huolehtia itsestämme, perheestämme, läheisistämme ja päästä vaikuttamaan oman yhteisömme kehittymiseen.
Valitsemme aarteet suurella sydämellä ja harkiten, jotta ne hyödyttävät ja ilahduttavat mahdollisimman montaa ihmistä aina valmistajista käyttäjiin. Kaupasta löydät suurimman osan Mithun aarrevalikoimasta. Mithu tuottaa myös nepalilaisen musiikin- ja kulttuurin elämyksiä konserttien, soitonopetuksen ja erilaisten työpajojen merkeissä.